2018                        Beestenboel

2017                        Crimineel hotel

2016                        " Een moordweekend "

Vijf vrouwen hebben zich opgegeven voor een yoga weekend op een afgelegen boerderij.

Het zijn de meest uiteenlopende types en het valt dan ook niet mee om een heel weekend met elkaar door te brengen.

Wanneer één van de cursisten op geheimzinnige wijze verdwijnt, de telefoon niet meer werkt en men allerlei angstige geluiden hoort, komt men nader tot elkaar.

Dit jaar speelt Podium Nummer Zes met alleen maar vrouwen op het toneel.

Zoals u dat van ons gewend bent zal dat de pret niet drukken, de dames zullen behoorlijk op uw lachspieren werken.

Kortom u gaat een heerlijk (moord) weekend tegemoet!


2015                        Het blijspel  "Straf"

We bevinden ons in een logeerkamer van het plaatselijke verzorgingshuis. Deze kamer is van dhr. Anton Velsen, een man die stevig genesteld zit in een rolstoel en geen woord zegt. Zijn buurvrouw, mevr. Blaupot, een verzameltante die nogal eens de tijd kwijt is, loopt op de meest vreemde momenten in en uit. Het enige bezoek wat dhr. Velsen krijgt is van zijn dochter, mevr. Spiers. Tja, de naam van haar vader heeft ze achtergelaten op het altaar. Deze bezoekjes zijn vaak erg kort en eenzijdig.


In ons verzorgingshuis wordt de scepter gezwaaid door zuster Brandsma, een echte zuster van de oude stempel. Haar wil en die van de dokter is wet! Dit is vaak tot groot ongenoegen van zuster Sylvia, een verpleegkundige met het hart op de goede plaats. Helaas kan zuster Sylvia niet rekenen op de hulp van de huisarts, dokter Kaaks. Een goedwillende dokter, vol boekenkennis, maar niet altijd in staat om dit over te brengen.

 

Zoals bekend in de zorg is er een personeelsgebrek. Om dit probleem op te lossen worden mensen ingezet die een taakstraf moeten vervullen. Zo ook in ons verzorgingshuis. Dhr. Bert Bezuyen, veroordeeld voor 138 uur taakstraf na het aanrijden van een bejaarde op het zebrapad, krijgt de zorg van dhr. Velsen op zich. Zijn reclasseringsambtenaar, Esther Poort, houdt hem nauwlettend in de gaten. Nadat Bert is komen werken in het verzorgingshuis, verschijnt ook Wendy Vreeze ten tonele en claimt een nichtje te zijn van dhr. Velsen. Ineens is het een drukte van belang in de kamer van dhr. Velsen.

 

Heeft Bert hier iets mee te maken?

Is Wendy echt een nichtje van dhr. Velsen?

Waarom houdt Esther Bert zo in de gaten?

Waar is zuster Brandsma naar op zoek?

Heeft mevr. Blaupot iets te maken met de verdwijningen in het verzorgingshuis?

Wat wil mevr. Spiers nu werkelijk van haar vader?

Wat heeft Dr. Kaaks met de Teletubbies?

Lukt het zuster Syvlia om alles in goede banen te leiden?


2014                       “Ach, een pondje meer of minder” 

Een kluchtig blijspelgeschreven door Rien Bakker en geregisseerd door Harrie Tijs. In “Ach, een pondje meer of minder” volgen we de perikelen in schoonheids- en fitnesspension Slank- o- fit.Zo zijn er de tweelingzussen Bertha en Ali Bloem, die graag een gezamenlijk doel bereiken en Karel de Boer die zich van geen kwaad bewust is en zich alleen maar om de hygiëne bekommert. Om dan nog maar niet te spreken over Frederica Vledderen Marcel Donkelaar die zich beiden voordoen als…. Dan hebben we het alleen nog maar over de gasten. Het personeel laat ook van zich spreken. Vergis je niet in Dora de masseuse, Monique de receptioniste en Kees de handyman.


2013                       "Gezin te huur"

 

Willem en Barbara Roos weten dat er veel alleenstaanden rondlopen die graag een tijdje een gezin zouden willen huren. Omdat hun financiële situatie te wensen overlaat, nodigen ze ieder, zonder dat ze het van elkaar weten, een alleenstaande uit. Samen met hun dochter Katja, Willems moeder en een surrogaatopa, is de chaos compleet. De geslepen opa Duvel maakt gruwelijk misbruik van de situatie, maar dat is niet het enige wat tot spanningen leidt binnen het gezin. De bemoeienissen van opa dreigen alles te laten mislukken, maar toch komt alles op zijn pootjes terecht. 


2012                        Kom je bij ons "uit eten"

Toneelgroep PODIUM NUMMER ZES presenteert op zaterdag 14 en zondag 15 april “UIT ETEN”. Na het succes van vorig jaar speelt de groep twee komische eenakters van auteur Carl  Slotboom. Je maakt kennis met de familie van de jarige Gerrit, die een familievete uitvecht in een, voor hun, iets te chic restaurant. En je maakt kennis met de familie de Ruiter en hun aanstaande schoonzoon, die de cultuurshock van hun leven krijgen als ze tijdens hun terugreis een hapje willen gaan eten.


2011 / 2010            "De luchtballon"  + 12 kleine toneelstukjes

Welkom bij het première weekend van PODIUM NUMMER ZES in De Schaapskooi te Gastel! Met ups en downs hebben we met twaalf mensen, twee jaar lang, onder leiding van onze regisseur Harrie Tijs, naar dit weekend toe gewerkt , om voor u een gevarieerde avond/middag toneel te presenteren.  En hier zijn we dan!

Vòòr de pauze hebben we voor u een twaalf aantal

kleine toneelstukjes. Een kijkje, met een knipoog naar het dagelijks leven.

Soms confronterend, soms vertederend, de andere keer heel herkenbaar of soms ook totaal niet. Door onze mimiek, lichaamshouding en stemtoon proberen we u te laten zien wat de basis van het toneel is.

Na de pauze nemen we u mee met een heuse ballonvaart.

Deze komische eenakter door Carl Slotboom staat garant voor ouderwets lachen! Brenda Kuiper, de ballonvaartster, probeert moeder en zoon Visser en het echtpaar Bergman te laten genieten van een schitterende ervaring. Helaas zijn de passagiers zo met zich zelf bezig dat ze van de hele vaart niets zien. Wij hopen dat u geniet, van onze voorstelling en een fijne avond of middag heeft.Vorige seizoenen